BERNINA 1150mda

 

Bernina overlockboek

 
Bestel
 • Beschrijving

Dit succesvolle Bernina overlockboek laat u door de vele voorbeelden alle in en outs van uw (Bernina) overlockmachine kennen.

Voor modellen: 700D, 800D(L), 1100D, 1110D, 1150MDA en 1300MDC.

Standaard naaivoet

 
Bestel
 • Beschrijving

De standaardnaaivoet voor Berina overlockmachine 1150mda kan voor de meeste overlockwerkzaamheden worden gebruikt.

Blindzoomvoet

 
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer details / video

De Bernina overlock blindzoomvoet heeft een instelbare geleidingsplaat aan de zijkant, die het naaien van blindzomen vereenvoudigt. Voor het naaien van blindzomen en platte naden en voor wit-op-wit werk.

De blindzoomvoet - uw professional voor blindzomen

De Bernina blindzoomvoet is een professional voor het werken met blindzomen. Met de instelbare geleider aan de zijkant vergemakkelijkt hij het exact naaien van rechte zomen. Tegelijkertijd worden met de Bernina blindzoomvoet ook de kanten afgewerkt. Zo kunt u snel en netjes werken. Dankzij zijn bijzondere eigenschappen is de Bernina blindzoomvoet ideaal voor het vervaardigen van vrijwel onzichtbare blindzomen op woonaccessoires en kledingstukken. Zo kunt u bijvoorbeeld in een handomdraai professionele zomen in gordijnen en T-shirts vervaardigen. Bovendien is deze Bernina blindzoomnaaivoet ideaal voor het vervaardigen van platte naden en wit-op-wit borduurwerk Opgelet: wegens zijn constructie kan de blindzoomvoet alleen met de rechter naald gebruikt worden.

Elastiekvoet

 
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer details / video

De Bernina overlock elastiekvoet geleidt het elastiek en rekt het uit tijdens het vastnaaien. Ideaal voor lingerie, badmode en sportkleding, woonaccessoires, enz.

De Bernina elastiekvoet is een praktisch hulpmiddel voor naaiwerkzaamheden met elastieken banden. Elastiek met een breedte van 5 tot 12 millimeter kan worden ingelegd. Door een speciale rol zorgt de Bernina elastiekvoet voor een gelijkmatig spanning op de band. Het elastiek wordt daardoor uitgerekt en gelijkmatig aangenaaid. De stelschroef zorgt daarbij voor een traploze regulering van de spanning. Een ingebouwde geleider zorgt bovendien voor exact en rimpelvrij materiaaltransport. Daardoor kunt u met de Bernina elastiekvoet het elastiek nauwkeurig op woonaccessoires en bad- en sportmode naaien. Ook voor het professioneel vervaardigen van lingerie is de Bernina elastiekvoet optimaal geschikt.

Multifunctionele naaivoet met geleider

 
Bestel
 • Beschrijving

Met de Bernina multifunctionele,- of wel paspel-overlocknaaivoet kunnen de paspels, kralen- en paillettensnoeren door de geleidingsgleuf en de open geleider lopen. Voor het vastnaaien van kralen- en paillettensnoeren en voor het maken en vastnaaien van paspels.

Koordvoet

 
Bestel
 • Beschrijving

Met de Bernina overlock koordvoet kunnen dunne koordjes, heel dun ijzerdraad, visdraad, parelgaren of ander dun garen met een rolzoom worden vastgenaaid. Ideaal om randen te verstevigen en voor volants of vormbare strikbanden.

Rimpelgeleider

 
Bestel
 • Beschrijving

De Bernina overlock rimpelgeleider is eenvoudige methode om de stof te rimpelen of om een strook stof te rimpelen en tegelijkertijd aan een glad stuk stof te naaien.

Het geleidingsplaatje scheidt de beide stoflagen. De onderste laag wordt gerimpeld, de bovenste laag blijft glad.

Rimpelvoet

 
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer details / video

Met de Bernina overlock rimpelvoet én met behulp van het differentieeltransport wordt de stof gerimpeld en tegelijkertijd aan een glad stuk stof genaaid.

De stof die moet worden gerimpeld ligt onder de rimpelgeleider, het stuk stof dat glad blijft, op de rimpelgeleider.

 

Met de Bernina overlock rimpelvoet kunt u snel en zeer gemakkelijk decoratieve ruches naaien. Het bijzondere is dat de gerimpelde stof tegelijkertijd aan een glad stofdeel genaaid kan worden. Dat bespaart u veel tijd. De aan te naaien stof ligt onder de rimpelgeleider, terwijl het naaiwerk dat glad blijft boven ligt. De onderste stof wordt met een 4-draadssteek gerimpeld en tegelijkertijd met het bovenliggende, gladde materiaal genaaid. De stofkant wordt tegelijkertijd in een enkele beweging afgesneden en afgewerkt. Aan de zijkant van de Bernina overlock rimpelvoet is een randgeleider aangebracht, die met behulp van een schroef versteld kan worden. De Bernina overlock rimpelvoet is geschikt voor verschillende stofsoorten en kan daardoor veelzijdig gebruikt worden. Decoratieve kussenovertrekken en gordijnen, elegante bloezen en avondjurken kunt u zo gemakkelijk vervaardigen.